Sitemap
 

Gradueringer

På grund af Aikidoens ikke-konkurrence betonede indstilling er gradueringer ikke i skarp fokus undervejs i Aikidotræningen.
 
Gradueringer forgår to gange om året, og skal betragtes som en bekræftelse på det niveau, som eleven er nået til i sin Aikidotræning.
Cheftrænerne tager stilling til de enkelte gradueringsemner og laver en vurdering af, om eleven er parat til at stille op til graduering.
 

Bæltefarver og hakama

Ligeledes med udgangspunkt i, at Aikido ikke indeholder konkurrenceaspektet, er der kun to bæltefarver: Hvid og sort. Eleven bærer hvidt bælte indtil 1. dan graduering. Efter beståelsen af 3. kyu graduering har eleven desuden ret til at bære hakama. Læs mere under Påklædning.
 

Forløbet af en graduering

Kyu gradueringer (kyu: elevgrader) tager omkring en halv time og foregår i dojoen med de øvrige elever og dine undervisere som tilskuere. For dangrader (sortbæltegrader)  kan gradueringerne finde sted i dojoen, på træningslejre eller i andre dojoer.
 

Gradueringer hvert halve år

Vi afholder gradueringer i juni og december.
Elever bliver vurderet individuelt og indstillet til graduering på grundlag af chefinstruktørernes skøn. Vurderingen foretages både ud fra forståelsen af etikette såvel som teknik.

Pris for graduering

Du kan læse om gebyrer i forbindelse med gradueringer under Priser.
 

Graduering Kyu

 

Graduering Dan

6. Kyu    1. Dan
5. Kyu    2. Dan
4. Kyu    3. Dan
3. Kyu    4. Dan
2. Kyu    5. Dan
1. Kyu    6. Dan
     7. Dan
     8. Dan
     9. Dan
    10. Dan
 

Gradueringer

Du kan finde en oversigt over gradueringerne på vores egen side - aiki-shuren-dojo.com
Seidokan Japan Center | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby  | Tlf.: 36444309