Sitemap
 

Kodo & Seidokan

O-DaikoHistorien om Kodo er et moderne eventyr. I over 30 år har Kodo udforsket og dyrket den traditionelle japanske tromme, taiko. En lille gruppe unge mennesker i Japan søgte en ny måde at leve deres liv på. De ville genopdage de traditionelle japanske rødder og værdier, så de forlod deres travle urbane hverdag og rejste til den nordlige ø, Sado. Her fandt gruppen ly i en forladt skole ved havet og her begyndte de at spille på verdens ældste instrument, trommen. Rygterne om gruppens kreative livsstil spredte sig hurtigt i hele Japan og folk rejste til Sado øen for at blive en del af gruppen.

Kodo som koncertoplevelse er uden sidestykke. Det er en fantastisk opvisning i kropskontrol og med trommespil på højeste plan. Deres koreografi er dynamisk og smuk og der spilles på et stort udvalg af trommer, slagtøj, fløjter og andre instrumenter. Man kan simpelthen ikke undgå at blive revet med af deres utrolige energi og spilleglæde. Det er en enestående koncertoplevelse man går i møde. Gruppen har rejst i hele verdenen med deres fantastiske show, fra Kroatiens krigszoner til New Yorks Carnegie Hall. Kodo besøger København d. 29. januar 2012 hvor de skal opføre deres intense trommeshow i DR's nye koncertsal - koncerthuset.

Seido Taiko spiller for Kodo 2010Kodo & Seidokan
 
For mange musikere og især trommespillere står Kodo som et ikon! De spiller ikke bare trommer, det er en livsstil som rækker langt ud over hvad musikgrupper normalt beskæftiger sig med, og dette er med til at skabe den respekt som omgiver gruppen.
 
Kodo og Seido Taiko har fælles venner fra taiko gruppen Gogawadaiko i Kawamoto - Japan. Vi fik derfor i 2008 en invitation til at se en Kodo koncert i Japan og samtidig møde og spille med medlemmerne.
Det blev selvfølgelig en fantastisk tur, og en drøm som gik i opfyldelse. Vi fik samtidig mulighed for at møde Kodo's spillere under mere afslappede forhold. Dette betød at Kodo senere samme år spurgte om vi ville være promotor i Danmark. Vi er den eneste private forening uden for Japan som nogensinde har været promotor for Kodo. Et ansvar vi efter bedste evne forsøger at leve op til. 

På billedet ovenover spiller vores børn for stjernerne fra Kodo. I forbindelse med koncerten i Tivolis koncertsal i 2010 tilbød Kodo's medlemmer at besøge Seidokan og under ledelse af Yosuke Oda fra Kodo fik vores børn en uforglemmelig dag. Det er en meget speciel oplevelse af se Kodo's verdensstjerner hygge sig og have det sjovt sammen med vores danske taiko børn. Kodo afsluttede denne dag med at spille Zuko i total improvisation, og man skal ikke være taiko spiller for at forstå hvor vildt det var at se Kodo spille Zuko - i vores dojo og på vores trommer! Det var stort!!
Læs og se meget mere om Kodo

Du kan her se en ældre dokumentar film om hvordan man bliver optaget i Kodo. 15 min.

Her kan du læse New York Times anmeldelse af Kodo
 
Seidokan Japan Center | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby  | Tlf.: 36444309