Sitemap
 

Børn i Seido Ryu Karate

BørneundervisningKarate for børn er en sund fritidsinteresse, som bygger på gode værdier og respekt for hinanden.
 
Børnene lærer selvfølgelig grundlæggende karate, men teknikkerne følger deres motorik og modenhed. Undervisningen er samtidig en proces, hvor børnene lærer at beskytte sig selv både mentalt og fysisk.
 
Vores karate er derfor træning, hvor børnene lærer at tænke klart og bevare overblikket i pressede situationer. Kvaliteter, som de kan bruge hele livet.
 

Alder

Dojoen er åben for børn i alderen 10 - 16 år.
 

Piger og drenge

Piger og drenge kan deltage i undervisningen på lige fod, og alle hold består af begge køn. Fordelingen er ca. 50 % af hvert køn på karateholdene.
 

Påklædningen

Børn må gerne træne i løstsiddende træningsbukser og en T-shirt.
Vi regner dog med, at eleven efter 1 - 2 måneder anskaffer en keikogi til træningen.
Karate trænes altid med bare fødder.
 

Bæltefarve og graduering

Alle vores elever aflægger prøve til næste trin i træningen, når de og underviseren er enige om, at eleven er klar. Læs mere under Gradueringer.
 

Turneringer

Vi har valgt ikke at deltage i karateturneringer. I stedet tilbyder vi børnene at deltage i taikoundervisningen - japanske trommer. Børnene får derigennem mulighed for at tage ud til opvisninger og dele mange gode oplevelser med hinanden. Læs om taiko.
 

Prøvetime

Børn er velkommen til at komme til en gratis prøvetime. Prøvetimen skal helst ske i følge med en eller begge forældre. Det skyldes, at alle får en bedre oplevelse af valget, hvis forældrene får indblik i klubben og træningen.
For aftale af en prøvetime ring venligst på 36 44 43 09 eller send en mail til Peter Fogh på info()seidokan.dk. Husk at skrive dit navn, e-mail og telefonnummer.
 

Priser

Kontingenter, indmeldelsesgebyr og priser for gradueringer ligger under Priser.
 

Retningslinjer for træningen

For at sikre en god tone i dojoen og en høj standard i træningen, er det vigtigt, at alle overholder de fælles retningslinjer.
 

Blanket ved indmeldelse

Når I beslutter, at melde jeres søn eller datter ind i klubben, bedes I udfylde og medbringe indmeldelsesblanketten.
 

Seidokans mini guide om børn og karate 

Seidokan har skrevet denne lille mini guide om børn og karate vel vidende, at det måske er din første kontakt med kampkunst. Du og dit barn skal nu til at undersøge en verden, som er fremmedartet set i forhold til de mere traditionelle danske sportsgrene såsom fodbold, badminton og svømning.

Formålet med denne folder er også at give et positivt indtryk om en seriøs sportsgren, som foregår under professionelle forhold – selv for børnene. Vi anser det som en pligt at være kritisk på sit barns vegne og undersøge, hvad det er, I går ind til. Som forældre eller værge har man pligt til at sørge for, at barnet bliver meldt ind et godt sted. En karate dojo er ikke en skolefritidsordning, hvor man sender sit barn hen to gange om ugen, uden først at sikre sig, at det er en ordentlig og professionel klub.

Men inden I skal ud og se på en klub, er det vigtigt, at I stiller jer selv nogle grundlæggende spørgsmål; Er mit barn virkelig interesseret i at lære karate? Er karate overhovedet noget for børn?

Der kan være mange årsager til at melde sit barn til karate. Vi møder tit forældre, som ønsker, at deres børn skal lære disciplin. Andre vil gerne have, at børnene kan forsvare sig. Udgangspunktet for os er, om barnet egentligt har lyst. Det sparer nemlig alle parter for skuffelser, som ingen ønsker.

Karate er ikke noget for børn, hvis de ikke samtidig bliver ”opdraget” af instruktøren. Det må aldrig blive et mål i sig selv at lære børn at slå og sparke. Målet må være at lære dem, hvordan man undgår at slås! Dét er det centrale i al japansk kampkunst – at opnå en selvsikkerhed så man aldrig kommer ud i konflikt-situationer.

Her møder vi det første paradoks i karate. Nemlig, at man lærer at slå og sparke samtidig med, at det ikke er vold! Japansk kampkunst er fyldt med disse paradokser, som er med til at gøre karate utroligt spændende – også for sindet!

Man skal ikke generalisere, men det er nok ikke helt forkert, hvis vi siger, at en typisk børneinstruktør tit er kastet ud i jobbet med begge ben først! Dette gør, at mange børneinstruktører i idræt aldrig rigtigt får den tid, de skal bruge til at tænke situationen grundigt igennem. Man kan nemlig ikke undervise børn, som man underviser voksne. Så en grundregel kan være, at en børneinstruktør ikke automatisk er så godt uddannet, som du umiddelbart tror.

Til gengæld er der de seneste år sket meget med børnetræning i karate. ”Plejer” er død, og instruktørerne er blevet uddannet gennem de store idrætsforbund DGI – Dansk gymnastik og idrætsforbund eller DIF- Dansk idræts forbund. Gode uddannelser som virkelig har ændret billedet set i forhold til, da karate blomstrede engang i 70’erne.

I karate vil du tit finde chefinstruktøren på børneholdet. Børnene får tit det bedste klubben kan byde på og det finder du sjældent i andre sportsgrene. Der får den bedste træner tit 1. holdet og så fremdeles.!!

Stilarter er tit også i focus men vores råd til jer: Træn der hvor den gensidige tillid er størst! Det er tit tilfældigheder, som afgør, hvor man ender alligevel, så stilarten er ikke så afgørende.

Er der derimod en fremtid i systemet og kan træneren bringe barnet udviklingsmæssigt fra punkt A til B.

Børn og Seidokan

Børn er ikke små voksende. Dette er vores udgangspunkt i Seidokan. Børnetræningen er derfor mere legende og alsidig. Fordi vi lægger vægt på, at børnene skal have det så godt, som overhovedet muligt, sender vi vores instruktører på kurser i børns fysiologi, anatomi og sociale vilkår via Dansk Gymnastik og Idrætsforeninger, DGI.

Af sikkerhedsårsager arbejder vi altid med to instruktører på børneholdet, som ikke må være på mere end 15 børn. For en sikkerheds skyld har instruktørerne også været på førstehjælpskursus.

I Seidokan lægger vi meget stor vægt på den enkelte elevs udvikling. Der vil altid være nogle på et hold, der er stærkere eller svagere end de andre og de skal hver især have deres særlige opmærksomhed. Vi anser ånden på holdet for vigtig, men det vigtigste er den enkelte elev. Vi sætter meget tydeligt grænserne for børnene når de træner i dojoen. Dog har vi den regel at intet barn går hjem uden at have fået ros for sin indsats..

Vi optager ikke børn under 10 år, men optagelsen vil fra barn til barn afhænge af barnets modenhed. Dette gælder selvfølgelig også for de voksne. Vi accepterer nemlig ikke medlemmer som ønsker at benytte karate til voldelig adfærd.

Træningen

Træningen i Seidokan starter altid med en grundig opvarmning hvor alle kroppens dele bliver rørt. For børnenes vedkommende er dette også meget legende. Vi sætter dog klare mål for alle elever og forventer at de forsøger at opnå disse mål. Det er ikke sikkert de når målet, men evnen til at være positiv og yde sit bedste er det vigtigste.

Efter opvarmningen går vi over til teknikkerne. Her kan undervisningen ske samlet eller opdelt i grupper. Parøvelser er også en vigtig del af Seido Ryu karate. Man skal vide hvordan det man laver, fungere i praksis. Dette giver en utrolig god forståelse for det håndværk man udøver og lærer samtidig børnene at samarbejde på tværs af interesser.

Træningen er frivillig, men det forventes at man har et højt fremmøde. Kan man ikke komme, ringer man og lægger besked på dojoens tlf. svarer 36 44 43 09.

Seidokan har små hold, så ens fremmøde har stor påvirkning for hele holdets udvikling og fremskridt.

Vi er klar over at alt dette godt kan lyde som en ordentlig omgang, men faktisk er vores dojo kultur ganske afslappet, og i store træk beror alle regler på ganske almindelige gode manerer.

 

Seidokan Japan Center | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby  | Tlf.: 36444309