Sitemap
 

Træningen

Seido Taiko 2015


 

De fleste numre i taiko spilles af gruppen som en helhed. Det betyder, at den enkelte elev skal være meget præcis i sine bevægelser og fornemme timingen hos de øvrige i gruppen.
Det er svært men også rigtig sjovt. Når det lykkes at opnå synkroni, er resultatet bankende hjerter og store smil.
 

Opvarmning

Det er fysisk krævende at spille taiko. Derfor indledes hver undervisning med en kort opvarmning af led og muskler.
 

Træningen

Allerede fra første dag, bliver du præsenteret for stikkerne og vores trommer. Der er flere forskellige trommer, som du skal lære at kende og spille på.
 
Som elev bliver du ikke kun tildelt én tromme eller plads i gruppen. Tværtimod er det en del af traditionen, at alle spillere kan mestre i det mindste de grundlæggende numre på alle tommerne. Der er derfor meget at lære, men alle hjælper hinanden.
 
Hver time består af træning i at spille rigtige numre. Dem øver vi så igen og igen, til de sidder på rygraden. Måske splitter vi stykket op i små dele og øver dem enkeltvis. 
 
Som del af undervisningen lærer alle at bruge kroppen i den koreografi, som hører med til numrene. Derudover øver vi brugen af stemmen til at give numrene mere saft og kraft.
 

Koncerter

Deltagelsen i koncerter er en del af undervisningen. Det er nemlig ved koncerterne, at du virkelig lærer at holde takten og mærker suset. Så snart du kan spille nogle numre, bliver du derfor inviteret med til koncerter.
Vi spiller ca. 15 koncerter om året på alt fra små festivaler til store stævner med flere tusinde tilskure.


Hjemmearbejde

God musik kræver tid og øvelse. Eftersom hvert hold kun træner 2 x ½ time om ugen, anbefaler vi, at du øver hjemme. Slå dig eventuelt sammen med dine forældre og få dem til at støtte dig i den daglige træning. Så stiger du hurtigt i niveau og kan snart komme med ud at spille.
Seidokan Japan Center | Valbygårdsvej 36A, 2500 Valby  | Tlf.: 36444309