Aikido

Budo - Essensen i kampkunst

Det japanske ord for kampkunst er “Budo”.
BU hedder martial på engelsk. DO hedder path eller way, og har både
en fysisk såvel som overført betydning.

Begrebet DO findes i mange japanske kampkunstformer såsom Judo, Karate-Do og Aikido. DO er også del af andre traditionelle japanske discipliner såsom Shodo (japansk kalligrafi) eller Sado (den japanske teceremoni).
 

Budo med flere aspekter

Formålet med at udøve en disciplin inden for Budo er, at udvikle dit sind gennem fysisk træning. Gennem udøvelsen af den valgte disciplin polerer du dit sind, får en bedre forståelse af dig selv, menneskerne omkring dig og verden helt overordnet. Denne lærdom kan ikke forceres, men kommer til dig, efterhånden som du er klar til at gøre den til en del af din personlige udvikling.
Dette koncept med at anvende en fysisk form for praksis for at tjene et højere formål er en vidunderlig og grundlæggende del af den japanske kultur.
 

Budo i kampkunst

En vigtig del af Budo er, at kampkunst kun bliver brugt som en sidste udvej i reelle konfrontationer. Alene det, at du har evnen til at forsvare dig selv, giver dig selvtillid til at “vælge dine kampe med omhu”.
Som en Budoka – udøver af kampkunst – anvender du kun dine færdigheder for at beskytte dig selv eller andre, når alle andre muligheder for en løsning har vist sig forgæves.
 

Mere om Budo

Hvis du ønsker at læse mere, giver din underviser gerne referencer til gode bøger og artikler om Budo.

Tag kontakt til os

Kunne du tænke dig at høre mere om vores Aikido træning er du altid velkommen til, at kontakte os. Henvend dig blot i kontaktformularen eller kontakt ansvarshavende underviser Peter M. Fogh på tlf.: 28 18 40 43.

Seidokan Japan Center