Karate

Børn i Seido Ryu Karate

Børn i Seido Ryu Karate

Karate for børn er en sund fritidsinteresse, som bygger på gode værdier og respekt for hinanden.

Børnene lærer selvfølgelig grundlæggende karate, men teknikkerne følger deres motorik og modenhed. Undervisningen er samtidig en proces, hvor børnene lærer at beskytte sig selv både mentalt og fysisk.

Vores karate er derfor træning, hvor børnene lærer at tænke klart og bevare overblikket i pressede situationer. Kvaliteter, som de kan bruge hele livet.

Alder
Seidokan er åben for børn fra 4.klasse. Vores Østerbro afdeling tager dog børn allerede fra 2.klasse

Piger og drenge
Piger og drenge kan deltage i undervisningen på lige fod, og alle hold består af begge køn. Fordelingen er ca. 50 % af hvert køn på karateholdene.

Påklædningen
Børn må gerne træne i løstsiddende træningsbukser og en T-shirt.
Vi regner dog med, at eleven efter 1 – 2 måneder anskaffer en keikogi til træningen.
Karate trænes altid med bare fødder.

Bæltefarve og graduering
Alle vores elever aflægger prøve til næste trin i træningen, når de og underviseren er enige om, at eleven er klar. Læs mere under Gradueringer.

Turneringer
Vi har valgt ikke at deltage i karateturneringer. I stedet tilbyder vi børnene at deltage i taikoundervisningen – japanske trommer. Børnene får derigennem mulighed for at tage ud til opvisninger og dele mange gode oplevelser med hinanden. Læs om taiko.

Prøvetime
Børn er velkommen til at komme til en gratis prøvetime. Prøvetimen skal helst ske i følge med en eller begge forældre. Det skyldes, at alle får en bedre oplevelse af valget, hvis forældrene får indblik i klubben og træningen.
For aftale af en prøvetime ring venligst på 36 44 43 09 eller send en mail til Peter Fogh på info@seidokan.dk. Husk at skrive dit navn, e-mail og telefonnummer.

Priser
Kontingenter, indmeldelsesgebyr og priser for gradueringer ligger under Priser.

Retningslinjer for træningen
For at sikre en god tone i dojoen og en høj standard i træningen, er det vigtigt, at alle overholder de fælles retningslinjer.

Blanket ved indmeldelse
Når I beslutter, at melde jeres søn eller datter ind i klubben, bedes I udfylde og medbringe indmeldelsesblanketten.

Børn og Seidokan

Børn er ikke små voksende. Dette er vores udgangspunkt i Seidokan. Børnetræningen er derfor mere legende og alsidig. Fordi vi lægger vægt på, at børnene skal have det så godt, som overhovedet muligt, sender vi vores instruktører på kurser i børns fysiologi, anatomi og sociale vilkår via Dansk Gymnastik og Idrætsforeninger, DGI.

Af sikkerhedsårsager arbejder vi altid med to instruktører på børneholdet, som ikke må være på mere end 15 børn. For en sikkerheds skyld har instruktørerne også været på førstehjælpskursus.

I Seidokan lægger vi meget stor vægt på den enkelte elevs udvikling. Der vil altid være nogle på et hold, der er stærkere eller svagere end de andre og de skal hver især have deres særlige opmærksomhed. Vi anser ånden på holdet for vigtig, men det vigtigste er den enkelte elev. Vi sætter meget tydeligt grænserne for børnene når de træner i dojoen. Dog har vi den regel at intet barn går hjem uden at have fået ros for sin indsats..

Vi optager ikke børn under 10 år, men optagelsen vil fra barn til barn afhænge af barnets modenhed. Dette gælder selvfølgelig også for de voksne. Vi accepterer nemlig ikke medlemmer som ønsker at benytte karate til voldelig adfærd.

Træningen

Træningen i Seidokan starter altid med en grundig opvarmning hvor alle kroppens dele bliver rørt. For børnenes vedkommende er dette også meget legende. Vi sætter dog klare mål for alle elever og forventer at de forsøger at opnå disse mål. Det er ikke sikkert de når målet, men evnen til at være positiv og yde sit bedste er det vigtigste.

Efter opvarmningen går vi over til teknikkerne. Her kan undervisningen ske samlet eller opdelt i grupper. Parøvelser er også en vigtig del af Seido Ryu karate. Man skal vide hvordan det man laver, fungere i praksis. Dette giver en utrolig god forståelse for det håndværk man udøver og lærer samtidig børnene at samarbejde på tværs af interesser.

Træningen er frivillig, men det forventes at man har et højt fremmøde. Kan man ikke komme, ringer man og lægger besked på dojoens tlf. svarer 36 44 43 09.

Seidokan har små hold, så ens fremmøde har stor påvirkning for hele holdets udvikling og fremskridt.

Vi er klar over at alt dette godt kan lyde som en ordentlig omgang, men faktisk er vores dojo kultur ganske afslappet, og i store træk beror alle regler på ganske almindelige gode manerer.

Tag kontakt til os

Kunne du tænke dig at høre mere om vores karate træning er du altid velkommen til, at kontakte os. Henvend dig blot i kontaktformularen eller kontakt ansvarshavende underviser Peter M. Fogh på tlf.: 28 18 40 43.

Seidokan Japan Center