Børn i Seido Ryu Karate

Seidokan - et væksthus for børn.
I Seidokan er børnetræningen legende og alsidig. Vi lægger vægt på, at børnene har det så godt, som overhovedet muligt. Derfor sender vi vores instruktører på kurser i børns fysiologi, anatomi og sociale vilkår via Dansk Gymnastik og Idrætsforeninger samt DGI.
Af sikkerhedsårsager arbejder vi altid med flere instruktører på børneholdet. For en sikkerheds skyld har alle instruktørerne også været på førstehjælpskursus og besidder naturligvis en børneattest.
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder

Udvikling for den enkelte

I Seidokan lægger vi meget stor vægt på den enkelte elevs udvikling. Der vil altid være nogle på et hold, der er stærkere eller svagere end de andre og de skal hver især have deres særlige opmærksomhed.

Vi anser ånden på holdet for vigtig, men det vigtigste er den enkelte elev. Vi sætter meget tydeligt grænserne for børnene når de træner i dojoen. Dog har vi den regel at intet barn går hjem uden at have fået ros for sin indsats..

Vi optager børn fra 2 klasse i Østerbro dojoen
- fra 4 klassse i Valby dojoen
- fra 6 år i Hvidovre dojoen

Karate for børn er en sund fritidsinteresse, som bygger på gode værdier og respekt for hinanden.

Børnene lærer selvfølgelig grundlæggende karate, men teknikkerne følger deres motorik og modenhed. Undervisningen er samtidig en proces, hvor børnene lærer at beskytte sig selv både mentalt og fysisk.

Træningen

Træningen i Seidokan starter altid med en grundig opvarmning hvor alle kroppens dele bliver rørt. For børnenes vedkommende er dette også meget legende. Vi sætter dog klare mål for alle elever og forventer at de forsøger at opnå disse mål. Det er ikke sikkert de når målet, men evnen til at være positiv og yde sit bedste er det vigtigste.

Efter opvarmningen går vi over til teknikkerne. Her kan undervisningen ske samlet eller opdelt i grupper. Parøvelser er også en vigtig del af Seido Ryu karate. Man skal vide hvordan det man laver, fungerer i praksis. Dette giver en utrolig god forståelse for det håndværk man udøver og lærer samtidig børnene at samarbejde på tværs af interesser.

Seidokan har små hold, så ens fremmøde har stor påvirkning for hele holdets udvikling og fremskridt.

Vi er klar over at alt dette godt kan lyde som en ordentlig omgang, men faktisk er vores dojokultur ganske afslappet, og i store træk beror alle regler på ganske almindelige gode manerer.

Vores karate er træning, hvor børnene lærer at tænke klart og bevare overblikket i pressede situationer. Kvaliteter som de kan bruge hele livet.
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder
 • Placeholder

Alder
Seidokan er åben for børn fra 4.klasse. Vores Østerbro afdeling tager dog børn allerede fra 2.klasse

Piger og drenge
Piger og drenge kan deltage i undervisningen på lige fod, og alle hold består af begge køn.

Påklædningen
Børn må gerne træne i løstsiddende træningsbukser og en T-shirt.
Vi regner dog med, at eleven efter 1 - 2 måneder anskaffer en keikogi til træningen.
Karate trænes altid med bare fødder.

Bæltefarve og graduering
Alle vores elever aflægger prøve til næste trin i træningen, når de og underviseren er enige om, at eleven er klar. Læs mere under Gradueringer.

Turneringer
Vi har valgt ikke at deltage i karateturneringer. I stedet tilbyder vi børnene at deltage i taikoundervisningen - japanske trommer. Børnene får derigennem mulighed for at tage ud til opvisninger og dele mange gode oplevelser med hinanden. Læs mere om taiko her

Prøvetime
Børn er velkommen til at komme til en gratis prøveuge (2 træninger). Prøveugen skal helst ske i følge med en eller begge forældre. Det skyldes, at alle får en bedre oplevelse af valget, hvis forældrene får indblik i klubben og træningen.

Ønsker du at prøve karate klik her

Klik her for træningstider

Hvis du er interesseret i en prøvetime, så kan du også ringe på 28 18 40 43 eller sende en mail til Peter M. Fogh via info@seidokan.dk.

Klik her for priser

Retningslinjer for træningen
For at sikre en god tone i dojoen og en høj standard i træningen, er det vigtigt, at alle overholder de fælles retningslinjer.

Blanket ved indmeldelse
Når I beslutter, at melde jeres søn eller datter ind i klubben, bedes I udfylde og medbringe indmeldelsesblanketten.