Seidokan Japan Center

Seidokan Japan Center har siden 1985 været samlingssted for japansk kampkunst og kultur i København.

Historie

Seidokan blev stiftet i 1985 af en flok unge drenge fulde af vilde ideer og gode intentioner. Fra starten blev det, uden videre diskussion, besluttet at der ikke skulle tilbydes sportskarate, men derudover lå det også i luften at der skulle eksperimenteres og tænkes ”skævt”. Her 35 år senere er det mål indfriet, og Seidokan er i dag kendt som en dojo med en åben og transparent kultur. Vi har i den grad udfordret os selv og vendt mange traditionelle ting på hovedet – og resultatet er vi meget stolte af.

Fra 1985 til 1990 delte vi lokaler med en masse andre dedikerede stilarter som alle trænede i Valby Medborgerhus. Lokalet var et spændende sted set med træningsøjne, fordi her trænede f.eks de dedikerede medlemmer af systemet Seido Ryu under Flemming Bach, og vi faldt pladask for hinanden. Flemming blev senere vores chefinstruktør og vi overtog navnet Seido Ryu da han trådte tilbage. Flemming sensei er stadig tilknyttet Seidokan, og er coach for de elever som skal til sort bælte.


Image

Aikido


Fra 1990 til 1993 flyttede vi ind på Amerikavej, i lokaler som skreg efter istandsættelse og en kærlig karatehånd. De 3 år på Amerikavej kom til at betyde meget for os, og bragte Seidokan videre fra de trygge rammer i Valby Medborgerhus. Pludselig skulle der tænkes økonomi, istandsættelse og en helt ny planlægning af træningen.
Vi klarede det hele med hjælp fra venner, familie og det stærke netværk som stille og roligt var ved at blive skabt omkring os. Vores indre håndværker fik også sin lærlingetid på Amerikavej, og der blev savet og banket til vablerne stod i kø.

I 1993 måtte selv stærke karatefolk desværre bøje sig for Københavns bygge- & teknikudvalg.
Vores bygning skulle rives ned og vi søgte derfor nye lokaler, gerne hvor man både kunne bo og træne.
1993 var derfor året hvor vi midt i vores tyvere satte underskriften på skødet, og købte et gammelt øldepot i Valby. Havde vi tænkt fornuftigt og lavet en analyse, var det aldrig sket. Vi hoppede direkte ud i drømmen om at bygge vores egen dojo hvor vi også kunne bo, og heldigvis! Det har været vanvittigt hårdt men også enormt sjovt og berigende.

Vi har et ordsprog her i Seidokan: Hvis det er helt umuligt – så gør vi det.
Det gjorde sig især gældende da vi fik idéen om at starte Danmarks første taiko-gruppe i 2002. Det har også været en stor udfordring, især fordi vi intet vidste om musik, men igen har visionen givet os utroligt meget tilbage, og skabt en helt ny dimension af vores dojo, der har resulteret i en masse fantastiske oplevelser, samt nye venner over hele verden, især Japan.

Image

Anno 1993


Gennem årene har vi afslået mange tilbud om at dele vores dojo med andre udøvere. Ikke fordi vi ikke ønsker at dele vores dejlige sted, men fordi det har været svært at finde folk som delte vores kærlighed til Seidokan, og derfor flyttede Ethan Weisgard sensei ind med sine elever i 2003 og så kunne vi også tilbyde Aikido i vores daglige undervisning, samt give hele vores dojo et kæmpe løft i forhold til japansk kultur.

I 2017 og 2019 tog vores chefinstruktør Peter Fogh til Japan og blev eksamineret hos sake eksperten John Gauntner.

Sake har derfor også været en del af Seidokans kultur i nogle år, og i 2019 fandt vi det derfor naturligt at åbne en lille fredagsbutik her i dojoen, hvor man kan købe dejlig sake og få nogle gode historier med på vejen.


Image

Seido Taiko Showholdet

Fremtiden

Image

Vi ønsker at Seidokan Japan Center fortsætter med at vokse i bevidstheden hos alle japansk interesserede mennesker.

At det bliver stedet, hvor alle kan finde kvalificeret information og autentiske aktiviteter indenfor japansk kultur, karate, aikido, taiko og andre emner.

Hvis det er helt umuligt....så gør vi det!Seidokan Japan Center